Den Flyvende Kuffert
Velkommen til Den Flyvende Kuffert

Den Flyvende Kuffert er en integreret institution for børn i alderen 0-6 år. Vi er fordelt på 4 vuggestuegrupper og 2 børnehavegrupper. Vi har en bybørnehave og en udflytterbørnehave.I stuen har alle børn en garderobeplads, og der er en elevator og trapper som forbinder huset. I Den Flyvende Kuffert er vi inspireret af den norditalienske pædagogik Reggio Emilia og arbejder i det daglige pædagogisk udfra denne ved at aldersopdele børnene samt følge barnets spor.

I vuggestuen er stuerne aldersopdelt dvs. på Skyerne og Snefnug er børnene fra ca. 8 mdr til 1,5 år, på Regnbuen er børnene fra ca. 1,5 - 2 år, og på Solen er børnene fra ca. 2 år og indtil de starter i børnehave.

På første sal er der Scienceværksted, sprogrum og tumlesal som alle børnegrupperne benytter. På første sal ligger yderligere vores personalerum. 

I stueetagen har vi indrettet et krearum, bibliotek samt et rollespilsrum som alle børnegrupperne ligeledes benytter. 

Vores ude areal består af legepladser rundt om hele huset. Her har vi har sandkasse, legehus, gynger, klatrestativ, rutsjebane, cykler osv. På taget har vi fået etableret en motorisk legeplads med 2 trampoliner og 2 bakker med mere.

Vuggestuegrupperne Skyerne og Regnbuen ligger på 2 sal. Der er 12 børn på hver stue. Hver børnegruppe har et grupperum og et puslerum. Derudover deler de et stort lokale med sansemadrasser og andre legeredskaber, som dagligt giver mulighed for fysisk udfoldelse og sanselige oplevelser. Der er soverum indenfor. På Skyerne sover børnene i barnevogne mens på Regnbuen sover børnene i køjesenge eller på madrasser på gulvet. På tredje sal har vi Solen  som er for de ældste vuggestuebørn. og børnehavegruppen Månen. Bybørnehavegruppen Månen har plads til 20 børn. De har hver især, to store lyse lokaler og deler en bred gang, som giver mulighed for løb og lege der kræver plads. Tredje sal rummer også et depotrum og institutionens køkken hvor maden til vuggestuebørnene tilberedes.

Stjernerne er vores udflytterbørnehave og har plads til 30 børn. De har opsamlingslokaler i stuen, og kører derfra til udflytterlokalerne der ligger i Brønshøj. Stjernerne er ude i udflytterlokalerne hver dag.

Vores nærmiljø
Boligområdet som DFK ligger i, består primært af 2–3 værelseslejligheder. Familier i Øresundsparken og i villa kvarteret på den anden side af Øresundsvej, eller familier fra Øresundskollegiet i Dalslandsgade vælger os også.Børnenes forskellige kulturelle baggrunde gør at vi har vi har en dejlig mangfoldighed, som vi bevidst arbejder med, og som er en integreret del af vores værdigrundlag og pædagogik.

Selv om institutionen ligger i et så tæt bebygget område, er der alligevel mange muligheder for at komme til grønne områder. Der er et kvarters gang til stranden og 10 min. til en dejlig legeplads i Lergravsparken. Vi har 20 min. gang til Brede Grund, hvor der er en meget stor lege- og byggelegeplads. Vi tager også nogle gange hen til Elbaparken. Skal vi på længere ture benytter vi enten vores skovbus eller Metroen fra Lergravsparkens metrostation.

 

 
 

 

Følg barnets hverdag og trivsel på KbhBarn

I Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune værdsætter vi det tætte samarbejde med forældrene. 

Derfor har alle forældre i kommunale og selvejende institutioner nu mulighed for at få adgang til hurtigere og lettere dialog med deres barns institution.

Systemet der gør dette muligt hedder KbhBarn. KbhBarn gør det muligt at følge barnets hverdag og trivsel digitalt via hjemmeside, intranet og apps.